Voor Verwijzers

Voor Verwijzers

Het afgelopen decennium is veel onderzoek gepubliceerd over de effecten van mindfulness en MBRP op verslaving en middelenmisbruik. Een overzicht van recente onderzoeken vind op mindfulrp.com, een website die wordt onderhouden door de clinici en onderzoekers die aan de basis van MBRP stonden. Daar vindt u onder andere een samenvatting van het resultaat van een recente (2014) RCT (N = 286) die MBRP vergelijkt met zowel een RP (Relapse Prevention) als een TAU controlegroep. En de conclusies van een systematisch literatuur onderzoek en meta-analyse (2017) van het effect van mindfulness op middelenmisbruik.

Heeft u interesse in het organiseren van een MBRP training in een behandelcentrum, instelling of op een andere locatie in uw omgeving, laat dit dan alstublieft weten via het contactformulier.

Het programma van de geprotocolleerde 8-weekse MBRP training toegelicht door prof. dr. G. Allan Marlatt, grondlegger van zowel Terugval Preventie (en het cognitief gedragsmodel voor terugval) als MBRP: