Voor Deelnemers

Voor Deelnemers

Aandachtgerichte Treugvalpreventie (MBTP) is een 8-weekse training die je leert bewust aandacht te schenken aan de patronen in je denken en doen die reactiviteit en ongewenst gedrag in stand houden. Je krijgt zo zicht op ‘automatische’ denkpatronen en reacties. En je leert op een andere manier om te gaan met de triggers en cravings (‘trek’ of ‘zucht’) die je leven nog kunnen beheersen en blijvend herstel in de weg staan.

MBTP leert je om bewust te pauzeren, stil te staan bij je ervaringen en je bewust te worden van de keuzes die je elk moment hebt. Je leert hoe je mindfulness (‘aandachttraining’) kunt inzetten in risico-situaties en tijdens cravings. En hoe je kunt reageren op een manier die bijdraagt aan herstel of verandering, in plaats van op een manier die afbreuk doet aan je gezondheid en geluk. MBTP helpt je om je in herstel te bevrijden van oude, diep ingesleten patronen en destructieve gewoontes.

Voor wie?
Deze training is ontwikkeld als nazorgprogramma voor mensen die behandeld zijn in de verslavingszorg. MBTP helpt deelnemers ongewenste of disfunctionele gedragspatronen te doorbreken, deze gedragsverandering te laten beklijven en een levensstijl te ontwikkelen die welzijn en herstel bevordert. De training is niet alleen geschikt voor iedereen die herstellende is van problemen met middelen en soortgelijke problemen met shoppen, internet, gamen, roken of werken, maar ook voor mensen die worstelen met het doorbreken van ander problematisch gedrag als dwangmatig helpen, co-depencency, emotie eten of ‘een kort lontje’.

Hoe ziet een MBTP-programma er uit?
MBTP is een wetenschappelijk onderbouwde, intensieve training die bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij acht weken lang, zes dagen per week zelf een uur actief aan de slag gaan met de oefeningen uit het programma!

Meer weten over?
Wil je meer weten over MBTP, of over de mogelijkheid een training te organiseren op een locatie of bij een instelling bij jou in de buurt? Laat dan een bericht achter via het contactformulier!